-30%

Древното изкуство да се радваш на живота

Древното изкуство да се радваш на живота

Нов продукт

12,57 лв

      

17,95 лв

Автор: Уилям Б. Ървайн

ISBN: 9789543901814

Издание: 1

Година: 2022

Страници: 264

Език: Български

Издател: Скайпринт

Повече детайли

Има хора, които са толкова уверени и спокойни, че изглежда нищо не е в състояние да ги смути, засегне или нарани. Овладели заложената в човека ненаситност и укротили склонността да искат все повече и повече, те преодоляват без видимо усилие пречките по пътя си и успяват със същата лекота да се радват на удоволствията в живота (като същевременно съумяват да не станат техни роби).

Тези хора, въпреки че почти със сигурност няма да ви го кажат, вероятно са възприели стоицизма за своя житейска философия.

Представителите на стоическата школа – Зенон, Епиктет, Сенека и Марк Аврелий – са сред най-проницателните психолози в древния свят. Те са осъзнали, че отрицателните емоции пречат на пълноценния живот и ни показват как да ги предотвратяваме или потискаме. Същевременно с овладяването на стоическия мироглед и техники научаваме да се фокусираме върху нещата, над които имаме контрол, да приемаме тези, над които нямаме и да реагираме спокойно на предизвикателствата на съдбата.

И разбира се, да изпитваме чувство на удовлетворение и радост от живота.

 

Ръцете на щастието не са дълги. То прегръща само този, който се доближи до него.                                                                                                                                                                 – Сенека

 

Глупаво е да се опитваме да избягваме грешките на другите хора. Те са неизбежни. Просто се опитайте да избягате от своите.                                                                                                                       – Марк Аврелий

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ:

Поръчайте „Древното изкуство да се радваш на живота“ и ще получите ПОДАРЪК – едногодишен абонамент за мобилното приложение Бързи Книги!

Бързи Книги е първото мобилно приложение за аудиорезюмета на книги в България. В него ще откриете ключови изводи на световни бестселъри от разнообразни категории, откъси от книги, биографии на знаменитости, детски приказки, произведения от български автори и още много полезни ресурси.

Офертата е валидна до 03.06.2022 г.

АвторУилям Б. Ървайн
ISBN9789543901814
Издание1-во
Година2022
Страници264
Езикбългарски
ИздетелСкайпринт
Вид корицамека

Подобни книги

Още 26 книги от същата категория:

Продуктът е добавен успешно към сравнението на продукти!