История на средновековния свят

Нов продукт

47,92 лв

      

59,90 лв

Автор: Сюзън Уайз Бауер

ISBN: 978-954-390-193-7

Издание: първо

Година: 2023

Страници: 750

Формат: 165x240 мм

Език: български

Корица: твърда подвързия с обложка

Повече детайли

ИСТОРИЯ НА СРЕДНОВЕКОВНИЯ СВЯТ

ОТ КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ ДО ПЪРВИЯ КРЪСТОНОСЕН ПОХОД

 

 

"История на средновековния свят" е втората книга от увлекателната историческа поредица на Сюзън Уайз Бауер. Тя ще ви запознае с множество вълнуващи събития, случили се в периода между приемането на християнството в Римската империя и Първия кръстоносен поход – от дворцови интриги, коварни предателства и епични битки, вдъхновили авторите на съвременни романи и филми като “Властелинът на пръстените” и “Игра на тронове”, до стратегически похвати, използвани и в съвременната политика. Наред с общоизвестни факти, ще научите подробности, които няма да срещнете в повечето учебници по история, например:

- Кой император се опитва да обедини прогнилата си империя, като налага официална религия, а всъщност с това ускорява разпада й?

- Как спортните запалянковци се намесват в историята на Византия, като дори влияят на избора на император?

- Кой китайски император взема короната със сила и после на три пъти се опитва да се откаже от нея и да се оттегли в манастир, но министрите му подкупват монасите и го връщат насила на трона?

- Чии войници опияняват с вино бойните си слонове, за да победят многократно превъзхождаща ги по численост вражеска армия?

А като българи вероятно ще се изненадате да разберете, че историята, в която хан Кубрат демонстрира силата на единството със сноп съчки не е легенда, а факт, записан в исторически документ.

АвторСюзън Уайз Бауер
ISBN978-954-390-193-7
Изданиепърво
Година2023
Страници750
Езикбългарски
ИздетелСкайпринт
Вид корицатвърда корица с обложка

Подобни книги

Още 25 книги от същата категория:

Продуктът е добавен успешно към сравнението на продукти!