-47%

Селекция "Мъдростта на великите"

Селекция "Мъдростта на великите"

Нов продукт

29,57 лв

      

55,80 лв

Вместо 36,04 лв

Редакторската селекция "Мъдростта на великите" съдържа следните книги:

1. Джеймс Алън - От сърцето

2. Уилям Б. Ървайн - Дарът на изпитанията

3. Елберт Хъбард - Писмо за Гарсия

4. Уилям Б. Ървайн - Древното изкуство да се радваш на живота

Повече детайли

Джеймс Алън - От сърцето:

Посоката на живота ни се определя от нашите мисли и избори. Но проявленията на ума възникват първо в сърцето. Силата, слабостта, навиците, дори характерът – всички те се зараждат именно там.

В тази малка книжка, продължение на „Мислещият човек“, мъдрецът Джеймс Алън ни учи как да извлечем от изворите на сърцето си най-доброто, на което то е способно. И да го следваме по осветения от него път.

Уилям Б. Ървайн - Дарът на изпитанията:

Някои хора устояват на трудностите и ги преодоляват, а други се пречупват пред тях. Печелиш или губиш – обикновено се смята, че това са двата възможни изхода от всяка житейска битка, но за щастие не е така. Стоицизмът, една от най-популярните и успешни философски школи,  предлага алтернативен подход – на изпитанията трябва да се гледа като на тест за характера. Това откритие на стоиците може коренно да промени отношението ни към трудностите и емоционалната ни реакция към тях.

В „Дарът на изпитанията“ философът Уилям Б. Ървайн използва прозренията на древните стоици, от Марк Аврелий и Сенека до Епиктет, за да изгради цялостна стратегия и система от психологически техники, с чиято помощ можем не само да приемем и преодолеем пречките по пътя си, но и да излезем по-силни и устойчиви след сблъсъка си с тях.

Елберт Хъбард - Писмо за Гарсия

„Писмо за Гарсия“ е най-известното произведение на Елберт Хъбард, отпечатано в 40-милионен тираж и преведено на всички езици, които имат писменост. Но тук ще прочетете за първи път още 23 трогателни и вдъхновяващи истории – отчасти притчи, отчасти разкази – заредени с концентрирана мъдрост, любов и човечност. Ще видите невидимото с Лафкадио Хърн, ще пораснете в бизнеса с момчето от Мисури Вали, ще пророните сълза за стария Зийк Кросби, ще се грижите заедно с безименния кондуктор за петте невръстни германчета, пътуващи сами за Чикаго...

Уилям Б. Ървайн - Древното изкуство да се радваш на живота

Има хора, които са толкова уверени и спокойни, че изглежда нищо не е в състояние да ги смути, засегне или нарани. Овладели заложената в човека ненаситност и укротили склонността да искат все повече и повече, те преодоляват без видимо усилие пречките по пътя си и успяват със същата лекота да се радват на удоволствията в живота (като същевременно съумяват да не станат техни роби).

ЕзикБългарски
ИздетелСкайпринт

Подобни книги

Още 4 книги от същата категория:

Продуктът е добавен успешно към сравнението на продукти!