-30%

Селекция "Симеон Радев"

Селекция "Симеон Радев"

Нов продукт

69,86 лв

      

99,80 лв

Вместо 89,82 лв

Редакторската селекция "Симеон Радев" съдържа следните книги:

1. Симеон Радев - Строителите на съвременна България

2. Симеон Радев - Дипломатическа история на освобождението на България

Повече детайли

Симеон Радев - Строителите на съвременна България:

Повече от век от излизането на „Строителите на съвременна България“ и половин век след смъртта на Симеон Радев той продължава да ни изненадва. Оказа се, че неговият архив крие невероятни съкровища за българската история, култура и духовност. За пореден път читателите ще се докоснат до един от поредните шедьоври, пръкнал се от непознатите му ръкописи. Това, което почитателите на този най-виден след Иван Вазов и непосредствен продължител на Захарий Стоянов, български писател, историк и мемоарист е една истинска сензация, останала скрита сред прашните папки на Симеон-Радевия архивен трезор. Върху ръкописа на двете си книги, оформили този самостоятелен том на „Строителите“ полуслепият им вече автор работи до самата си смърт. С тях той определено завършва тази неповторима летопис на неговата Съвременна България. Първата книга „Произходът на съвременна България“ представлява едно въведение или по-точно казано, по думите на самия Симеон Радев, „увод“ към „Строителите“. Целта му е да покаже приемствеността на личности и на идеи от времето на Българското възраждане в следващия следосвобожденчески период. С майсторското перо на Симеон Радев пред нас израстват по един невероятен и неповторим начин пълнокръвните и автентични образи на титаните на нашата национална революция Васил Левски, Георги С. Раковски, Любен Каравелов и Христо Ботев. С тази книга Симеон Радев за пореден път ни изненадва като ювелирен и оригинален разказвач, а и преди всичко като задълбочен биограф и познавач на живота и делото на Апостола на Българската свобода Васил Левски.

Симеон Радев - Дипломатическа история на освобождението на България:

„Дипломатическа история на Освобождението на България“ е поредната сензация, останала скрита досега в личния архив на Симеон Радев. Върху този свой труд бележитият наш историк работи в продължение на две десетилетия, като за изворова база използва хилядите открити от него документи в архивите и библиотеките във Виена, Мюнхен, Париж, Лондон, Вашонгтон, Санкт Петербург и Букурещ, много от които все още са непознати и недостъпни за българските изследователи.

Книгата е блестящ очерк върху историята на Източния въпрос, но може да се приеме и като една първа по време история на балканските народи на фона на войни и възстания, преплетени с тайни и явни дипломатически ходове, и всичко това по време на културния, църковен и революционен подем на народа ни.

ЕзикБългарски
ИздетелСкайпринт

Подобни книги

Още 4 книги от същата категория:

Продуктът е добавен успешно към сравнението на продукти!