-32%

Селекция "Най-доброто от мен"

Селекция "Най-доброто от мен"

Нов продукт

42,74 лв

      

62,85 лв

Вместо 44,89 лв

Редакторската селекция "Най-доброто от мен" съдържа следните книги:

1. Даниъл Либерман, Майкъл Лонг - Ненаситната молекула на желанието

2. Зоуи Чанс - Суперсилата на влиятелните хора

3. Даниъл Койл - Шифърът на таланта

Повече детайли

Даниъл Либерман, Майкъл Лонг - Ненаситната молекула на желанието:

Защо страстната любов избледнява толкова бързо и се заменя от безразличие?

Защо при пристрастяванията разумът отстъпва пред разрушителното поведение?

Защо неща, към които сме се стремили, често ни отегчават, след като ги получим?

Защо и в най-мрачните времена не губим надежда – и именно тогава намираме най-добрите решения?

Отговорите на тези въпроси не биха били възможни без откриването и изследването на допамина – вещество, което се произвежда от ограничен брои мозъчни клетки, но има силата в голяма степен да определя човешкото поведение. В преследване на целите си допаминът пренебрегва страха, потиска разума, загърбва морала. Дързък и неумолим повелител, той постоянно е в търсене на ново усещане, безспирно иска още и още – повече успехи, повече вълнение, повече приятни изненади. Водени от него ние сме в състояние да търсим и планираме, откриваме и просперираме. Но и да правим ужасяващи грешки – да прахосваме, изневеряваме и рушим.

Зоуи Чанс - Суперсилата на влиятелните хора:

Всеки от нас получава по рождение дарбата да влияе на другите. При появяването си на света сме напълно беззащитни, но имаме способността да изразяваме желанията си, да се свързваме с човешките същества от обкръжението ни и да ги убеждаваме да се грижат за нас. С годините обаче става все по-сложно да накараме хората да съдействат за осъществяването на идеите ни. Ставаме по-силни, по-умни, по-образовани, но вродените ни умения вече не вършат същата работа, а силата на въздействието ни очевидно намалява.

Даниъл Койл - Шифърът на таланта:

Майсторът не се ражда, той се изгражда.

Каква е тайната на таланта? Дар от бога ли е той или резултат от правилно насочени усилия? Или е някаква комбинация от двете? Тази книга стига отвъд горните въпроси: в нея родители, учители, треньори, инструктори - и всички останали - ще намерят знания и средства, чрез които да извлекат най-доброто, както от другите, така и от самите себе си.

В мащабното проучване на Даниъл Койл в различни "ковачници за таланти" из целия свят ще видите как гениалността на бразилските футболисти се заражда в школите по футбол на малки врати в родината им. Ще вникнете в основите на подготовката в академията Медоумант, откъдето са излезли най-прочутите съвременни музиканти, и ще разберете защо системата в училищата за бедни Хартууд в САЩ осигурява постъпване в университет на 80% от възпитаниците си.

ЕзикБългарски
ИздетелСкайпринт

Подобни книги

Още 4 книги от същата категория:

Продуктът е добавен успешно към сравнението на продукти!