Автори Има 27 автори

1 - 15 от 27 елемента
 • Анди Андрюс

  Американският писател АНДИ АНДРЮС е роден на 22 май 1959 година в Бирмингам, Алабама. Става известен със „Съкровищата на пътешественика“ (The Traveler’s Gift), публикуванапрез 2002 г. след редица неуспешни опити. Автор е на над 20 книги, отпечатани в милионни тиражи и преведени на почти всички езици, които имат писменост.

 • Бет Кемптън

  БЕТ КЕМПТЪН е английска писателка японистка, чийто произведения са преведени на 24 езика. Книгата й „Уаби саби – японската мъдрост за съвършено несъвършен“ живот е представяне на едноименната духовна концепция от японската естетика, която ни помага да видим красотата е несъвършенството, да оценим простотата и да приемем преходната природа на всички неща.

 • Бети Азар

  БЕТИ АЗАР е автор на десетки учебници, с помощта на които вече три десетилетия чужденците изучават и овладяват английската граматика. Избрахме за българската аудитория „Практическа английска граматика“ (Understanding and Using English Grammar - 4th ed.),разработен в сътрудничество със Стейси Хаген. Адаптацията на учебника, който може да се използва за самостоятелна работа е на Марин Загорчев.

 • Бъртранд Ръсел

  БЪРТРАНД РЪСЕЛ (1872-1970) е един от най-големите ерудити на нашето време, носител на Нобелова награда по литература. Ръсел е математик по образование, но с трудовете си дава нова гледна точка на съвременния човек в областта на философията, историята, културата, дипломацията, правото и логиката. Най-известното му произведение е „История на Западната философия“, несравнимо по своята всеобхватност, яснота, елегантност и духовитост изследване. Преводът на българското издание е на Лъчезар Живин.

 • Георги Савов

  ГЕОРГИ САВОВ е автор на съвременния „черен“ български роман „Бог и гадното копеле“.

 • Дейв Рамзи

  ДЕЙВ РАМЗИ е най-авторитетният и популярен финансов консултант в САЩ. Радиопредаването му The Dave Ramsey Show по над 570 радиостанции и е слушано от повече от 12 милиона души седмично. На български са преведени книгите му „Пълно финансово преобразяване“ (The Total Money Makeover)и „Умни пари, умни деца“ (Smart Money, Smart Kids).

 • Джанюариъс Макгахан

  ДЖАНЮАРИЪС МАКГАХАН (1844-1878) е американски журналист, ярък застъпник на българската национална кауза. Изпратен е в България като специален военен кореспондент на лондонския вестник „Дейли Нюз“ след Априлското възстание и по време на Руско-Турската война (1877-1878). По време на престоя му написва „Турските зверства в България“, книга, оказала огромно влияние върху световното обществено мнение.

 • Джеймс Алън

  ДЖЕЙМС АЛЪН (1864-1912) е британски философ, основоположник на жанра self-help, чийто идеи са заложени в книгите на много от последователите му – от Наполеон Хил до Ронда Бърн. Най-известното му произведение е „Мислещият човек“ (As a Man Thinketh), преиздавано в цял свят и до днес.

 • Джеймс Дюк

  ДЖЕЙМС ДЮК е американски ботаник роден на 4-и април 1929 г. в Бирмингам, Алабама. Има докторска степен по ботаника от Университета на Северна Каролина.Автор е на многобройни публикации за ботаническа медицина. Написал е над 20 книги най-известната от които е (The Green Pharmacy), издадена на български със заглавие„Лекарства от зелената аптека“.

 • Джеймс Малахан Кейн

  ДЖЕЙМС КЕЙН, основоположник на американския „черен“ роман, автор на „Двойна застраховка“.

 • Джеймс Хънтър

  ДЖЕЙМС ХЪНТЪР, роден на 26 юни 1955 година е автор на 3 световни бестселърa, които се изучават програмите по бизнес администрация на много учебни заведения. Преведени са на повече от 12 езика и се радват на успех в Европа и Северна Америка. На български ви предлагаме „Монахът и изпълнителният директор“ в превод на Ира Коловска.

 • Джордж С. Клейсън

  ДЖОРДЖ С. КЛЕЙСЪН е американски писател, обезсмъртил името си с една-единствена книга – „Най-богатият човек във Вавилон“ (The Richest Man in Babylon).

 • Елберт Хъбард

  Елберт Хъбард (1856-1915) е американски писател, издател, художник и философ. Разказът му „Писмо за Гарсия“ доскоро беше най-тиражираното литературно произведение в света, с над 40 милиона копия.

 • Катя Панцар

  Журналистката КАТЯ ПАНЦАР е родена Хелзинки. Книгата й „Сису“, преведена на 18 езика, е посветена на финландския начин за постигане на щастие, хармония, жизненост и благополучие.

 • Марин Загорчев

  МАРИН ЗАГОРЧЕВ (1972 г.) е един от най-известните български преводачи, биолог по образование, владеещ повечето всички европейски езици. Автор е на „Навигатор по математика“, A Practical Bulgarian Grammar, Learn Bulgarian the Easy Way, Учим болгарский легко и много други учебници и помагала за изучаване на чужди езици.

1 - 15 от 27 елемента
Продуктът е добавен успешно към сравнението на продукти!