-20%

История на ренесансовия свят

История на ренесансовия свят

Нов продукт

47,92 лв

      

59,90 лв

Автор: Сюзън Уайз Бауер

ISBN: 978-954-390-203-3

Издание: първо

Година: 2024

Страници: 746

Език: Български

Издател: Скайпринт

Повече детайли

Историческите факти, описани в тази книга, ще ви разкрият някои закономерности и основни правила в икономиката, политиката и медицината, които са валидни в пълна сила и днес. Запознавайки се с миналото, внимателният читател ще може да си извади задълбочени изводи за съвремието, а този, който иска просто да прекара свободното време с интересно четиво, може да се наслади на една увлекателна приказка, напомняща “Война на тронове”, но с тази разлика, че всяко събитие в нея се е случило.

Коя болест прекъсва преждевременно живота на най-много монарси и изменя многократно хода на историята.

Защо преоткриването на забравени древни знания и философски учения заплашва стабилността и самото съществуване на средновековните общества.

Как в рамките на 3 века различни учения от далечна Индия до чешките земи достигат до една и съща религиозна доктрина, заплашваща централната власт.

Как се поставят основите на съвременното право и как владетелите използват поръчкови убийства, за да укрепват властта си.

Как в продължение на векове европейските политически и духовни водачи се борят за надмощие и кой надделява в крайна сметка.

Как религиозните учения се изопачават, за да се използват за политически и икономически цели: за завземане на нови земи от иноверци, за унищожаване на конкуренти, за натрупване на все повече богатства за духовенството и накрая за оправдаване на поробването на цели народи.

Кои владетели предприемат гонения срещу евреите и какво постигат с това.

Как хитрите на пръв поглед мерки на владетелите за увеличаване на богатството им водят до икономическа катастрофа и кои са първите случаи на инфлация в света.

Защо е по-лесно да завладееш голяма империя, но много по-трудно да я задържиш и управляваш.

Коя е първата голяма пандемия, обхванала цялото западно полукълбо.

Много слабо познати факти от историята на ислямския свят, Югоизточна Азия, Индия, Африка и Америка.

Как разединението и борбата за власт на могъщи до неотдавна държави позволяват на бедни и малки племена и царства да ги завладеят.

АвторСюзън Уайз Бауер
ISBN978-954-390-203-3
Изданиепърво
Година2024
Страници746
Езикбългарски
ИздетелСкайпринт
Вид корицатвърда подвързия

Подобни книги

Още 25 книги от същата категория:

Продуктът е добавен успешно към сравнението на продукти!