Мислещият човек

Нов продукт

8,01 лв

      

8,90 лв

втор:Джеймс Алън
ISBN:9789543900992
Издание:1
Година:2013
Страници:86
Език:Български
Издател:Скайпринт

Повече детайли

Животът ни изцяло зависи от нашите мисли. Това е основната идея в тази книга, използвана десетилетие по-късно и в "Тайната" на Ронда Бърн. истината винаги може да бъде казана с прости думи. Според Джеймс Алън нашата сила е в умовете ни. Веднъж открита, за нея няма граници - тя оформя характера, направлява действията, предоставя възможностите. И променя живота ни към добро.

ПРЕДГОВОР

От „Мислещият човек“ можете да почерпите гений, сила и магия. Тя се е доказала като една от най-добрите и вечно актуални книги за самопомощ в най-добрия смисъл на тази дума. По-подходящ термин би бил „самоокриляване“ – или „самореализация“. Тази книжка ни показва, че всеки от нас има заложби за велики дела и ни дава средствата, за да ги постигнем.

Истината винаги може да бъде казана с прости думи, а изречена по този начин, да окаже огромно влияние върху нас и коренно да промени живота ни. Истината може буквално да ни освободи  от ограниченията, които сами сме си наложили. Джеймс Алън ни доказва, че ключът към личната ни сила е в умовете ни, и ни дава инструкции как да използваме този ключ, за да достигнем до такива успехи и постижения, каквито не сме си представяли.

Аз открих „Мислещият човек“ преди двайсетина години и до днес тя постоянно е с мен. Това е най-силната книга, която съм чел, и е променила коренно живота ми. Препрочитал съм я десетки пъти – често, когато имам нужда от вдъхновение, я вземам и отварям на случайна страница. Докато простичките, но гениални думи на Джеймс Алън бавно проникваха в подсъзнанието ми, моят живот постепенно се промени към по-добро. Аз вече не правя неща, които не искам да правя; вече се занимавам само с това, което обичам. Благодарение на „Мислещият човек“ открих призванието, мисията и целта на живота си. Осъществих мечтите си за успех и реализация.

Думите на Джеймс Алън (с когото нямаме роднинска връзка, съвпадението на имената е случайно), са могъща пътеводна сила в живота ми и сега за мен е огромно удоволствие да ги споделя с вас. Редактирах книгата съвсем леко, като съм сменял думи, звучащи архаично или променили значението си с времето. Но това не променя принципите, описани в нея. Те са универсални и важат за всички хора независимо от пол, възраст, раса, религия, социален статус и образование.

Не знам дали Джеймс Алън е познавал будистката философия, макар че от написаното може да се предположи, че е изучавал както западната, така и източната мисъл. Преди 2500 години Буда е учил, че има осем велики пътя към освобождаване и съвършенство, към един „духовен свят на безупречна красота и съвършен мир“ – както го описва Джеймс Алън. Тези пътища са: правилен поглед към нещата, правилно мислене, правилна реч, правилно действие, правилен начин на живот, правилно намерение, правилно усилие и правилна концентрация. Книгата е гениален обзор на пътя на правилното мислене и заедно с това засяга още няколко от другите пътища. Разбира се, напълно възможно е Джеймс Алън да е достигнал до своята мъдрост изцяло чрез западната мисъл и собствените си разсъждения. За него е известно твърде малко и, доколкото съм запознат, никой не знае източниците на невероятните му прозрения и съвети.

„Мислещият човек“ започва с едно кратко стихотворение – „Умът е силата върховна...“. В традицията на тибетския будизъм всяка книга започва по този начин и, ако читателят не разбере стихотворението, значи няма смисъл да продължава да чете следващите страници, понеже то съдържа цялата мъдрост, концентрирана в тях. Това важи и за „Мислещият човек“. Ако разберете уводното стихотворение, значи сте разбрали същината на книгата и сте намерили ключа към личната реализация. Ключа, който може да освободи гения, силата и магията във вас. Наслаждавайте се на прекрасния дар на Джеймс Алън. В това скромно пакетче той е опаковал едно непреходно, неизмеримо съкровище.

Марк Алън
Новато, Калифорния

АвторДжеймс Алън
ISBN978-954-390-099-2
Издание1
Година2013
Страници86
ЕзикБългарски
ИздетелСкайпринт

Подобни книги

Още 20 книги от същата категория:

Продуктът е добавен успешно към сравнението на продукти!