-50%

Подаръкът

Подаръкът

Нов продукт

7,98 лв

      

15,95 лв

  • ISBN 978-954-390-173-9
  • Година на издаване 2021
  • страници 261
  • формат 14/21 см

Повече детайли

„Подаръкът“ оглавява класацията за бестселъри в Гърция повече от 80 седмици и печели наградата на читателите за книга на годината.

Едва ли ще забравите скоро дори един от кратките разкази в тази книга. Ще се сещате за тях, когато ви е нужно вдъхновение, ще ги споделяте с приятели, ще ги давате за пример на децата си...

Ще се промени ли животът ни, ако станем по-добри хора? „Разбира се“, махваме отегчено с ръка.

Но докато ние виждаме очевидното, Стефанос Ксенакис забелязва неща, които повечето от нас пропускат, например това, че животът не следва математическите правила - съвсем мъничко повече щедрост, съпричастност, споделяне и отзивчивост го правят безкрайно по-щастлив. Даваме на другите, но нашият живот става по-добър!

 

Цитати от „Подаръкът“:

Днес ти вярваш в дадена идея. Може даже да си убеден в нея. Понякога дори си непреклонен. Ала днес не знаеш това, което ще знаеш утре, което ще научиш, което ще се случи. Днес не знаеш, че не знаеш. Но утрешният ден е твой приятел. Ще ти донесе знания, опит и прозрения. Ще опровергае старите ти представи. Днес си прав в по-голяма степен от вчера, но в по-малка от утре, и в много по-малка от по следващия ден. Нима е толкова лошо да грешиш?

..................

         Това е част от живота, момичета. Всичко е едно. Само ние, хората, делим нещата на „добри“ и „лоши“. Дъждът и слънцето са едно, животът и смъртта, любовта и страхът, морето и планината, затишието и бурята. Дъждът иде след слънчевото време, зимата след лятото и лошите времена след добрите. Преди харесвах само хубавото. Сега харесвам всичко – говорех им аз в опит да подсладя горчивия хап.

Не очаквах отговор, но малката ме изненада:

         Значи, татко, всъщност казваш, че харесваш каквото не харесваш.

АвторСтефанос Ксенакис
ISBN978-954-390-173-9
Издание1
Година2021
Страници261
Езикбългарски
ИздетелСкайпринт
Вид корицамека

Подобни книги

Още 26 книги от същата категория:

Продуктът е добавен успешно към сравнението на продукти!